Natuurkunst - Madam Wol
Natuurkunst

Natuurkunst

In mijn eerste blogbericht neem ik je graag mee achter de schermen van ‘Madam Wol’ en vertel ik je wat meer over wat ik nu precies doe. 

In mijn wolatelier ontwerp en maak ik woondecoratie die zowel past in sobere en landelijke interieurs als in strakke industriële interieurs.  Ik gebruik hierbij uitsluitend natuurlijke materialen en mijn werken bestaan hoofdzakelijk uit wol.  Meestal wordt dit aangevuld met een prachtig stuk drijfhout uit de Middellandse Zee.  Het  is belangrijk te vermelden dat ik uitsluitend met geschoren wol werk.  De schapen en alpaca’s met wiens wol ik werk blijven dus gewoon verder leven.

Schapen en alpaca’s?…  Ja klopt, dit zijn mijn belangrijkste wolleveranciers.  Zij moeten minstens 1 keer per jaar geschoren worden om gezond te blijven en ik maak dankbaar gebruik van de prachtige vacht die zij een jaar lang gedragen hebben.  Het liefst werk ik met vachten van natuurkuddes waarvan ik weet dat de dieren een gelukkig en gezond leven hebben, met hun herder op de heide.  

Alpaca wol

Oké, wol van gezonde en gelukkige dieren dus…  maar waarom heb ik er nu juist voor gekozen om met wol te gaan werken?  Ik ben een echt natuurmens.  In de natuur kom ik tot rust, doe ik inspiratie op en krijg ik nieuwe energie.  Deze effecten ervaar ik ook door met een zuiver natuurproduct zoals wol te werken.  Ik merk dat dit niet alleen voor mij geldt maar dat natuurlijke materialen voor veel mensen rust brengen.  Hoe mooi is het dan om een stukje natuur naar binnen te halen?  Om in de decoratie van je interieur gebruik te maken van stukjes natuur en zo een mooie balans te vinden tussen kunst en natuur?

Wandkleed

De komende tijd zal ik je via mijn blog verder inspireren en informeren over mijn natuurkunstwerken en hoe zij tot stand komen.  De prachtige veelzijdigheid van ruwe schapenvachten is voor mij een bron van creativiteit en eindeloze inspiratie.  De vachten lenen zich uitstekend voor unieke kunstwerken.  Elke vacht is uniek qua kleurschakeringen en samenstelling dus elk werk is uniek, er bestaat telkens maar 1.  

100% handgemaakt, 100% natuurlijk, 100% uniek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Madam Wol

De website madamwol.be maakt gebruik van cookies. Dit is nodig om jou als bezoeker een optimale website ervaring te bezorgen.  

Als je doorgaat naar deze website wil dat zeggen dat je hier akkoord mee bent.